Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΤΑΝ




 


 

 





    Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 τα τμήματα της τρίτης τάξης είχαν τη χαρά να επισκεφτούν το εργοστάσιο Τιτάν και να παρακολουθήσουν μια διαδραστική, εκπαιδευτική έκθεση μετεωρολογίας με τίτλο: «Του καιρού τα μυστικά».
    Η ξενάγηση είχε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος ο υπεύθυνος μας αποκάλυψε τα μυστικά του καιρού, μέσα από ένα συνδυασμό προσομοιώσεων, πειραμάτων και διαδραστικών εφαρμογών.
    Στο δεύτερο μέρος, παρακολουθήσαμε βίντεο σχετικά με τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, την εναλλαγή των εποχών, τις κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς και τις επιπτώσεις του στο κλίμα της γης.
    Στο τρίτο μέρος, είδαμε ένα βίντεο που αφορούσε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, την επεξεργασία του τσιμέντου, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται και άλλες σχετικές πληροφορίες. Παράλληλα, ο υπεύθυνος μας εξηγούσε και απαντούσε σε απορίες των παιδιών.
    Στο τέλος, έγινε και μία ξενάγηση με το λεωφορείο στο χώρο του εργοστασίου, για να δουν τα παιδιά από κοντά τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του.
    Να σημειωθεί εδώ, ότι οι υπεύθυνοι που μας υποδέχθηκαν, πρόσφεραν σε όλους μας ένα σάντουιτς κι ένα χυμό, καθώς και φυλλάδια, αλλά και αφίσες ενημερωτικές για την έκθεση που παρακολουθήσαμε.
    Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.