Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ "ΝΟΗΣΙΣ"





Εκπαιδευτική επίσκεψη, την Τετάρτη, 14-03-2018,  πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης στο Κέντρο Επιστημών "ΝΟΗΣΙΣ". 
Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Κοσμοθέατρο την 3D ταινία Δεινόσαυροι
Με επιστημονικό τρόπο, η ταινία παρουσιάζει πως ζούσαν δύο αντιπροσωπευτικά δείγματα των εκπληκτικών επιτευγμάτων της εξέλιξης των ειδών. Με έντονη δράση και τοπία βγαλμένα από άλλους κόσμους. Κατά διαστήματα, η κάμερα μας μεταφέρει στο Διάστημα για να παρακολουθήσουμε την κίνηση των τεκτονικών πλακών ή την άφιξη του μετεωρίτη που θα σφραγίσει τη μοίρα των δεινοσαύρων.
Στη συνέχεια στο Πλανητάριο παρακολούθησαν το πρόγραμμα: Διαστημική Αποστολή 101. 
Τα παιδιά στο πρόγραμμα ως «διαστημικοί επισκέπτες», εφοδιάζονται με κάρτες επιβίβασης οι οποίες μεταξύ άλλων περιέχουν φωτογραφίες και πληροφορίες για ουράνια σώματα όπως πλανήτες, γαλαξίες, νεφελώματα.
Σειρά είχε η ταινία: Αστερισμοί και Μύθοι
Η ταινία «Αστερισμοί και Μύθοι» είναι παραγωγή της εταιρίας White Tower Media που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Με ένα μαγικό τρόπο, μεταφέρει στο θεατή τα αστρικά συστήματα και τον κόσμο των μύθων, που έδωσαν την ονομασία τους στον κάθε αστερισμό.
Ήταν, πράγματι, μια πολύ ενδιαφέρουσα και περιεκτική επίσκεψη, που θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στη μνήμη των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.