Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





Αγαπητοί γονείς και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης,

είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας σε μια από τις οκτώ εκπαιδευτικές συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο από την ίδρυσή της, το 1959, έως και σήμερα. 

Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τα παρακάτω μουσικά έργα, τα οποία προσφέρονται για ακρόαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για τους μαθητές και αποτελούν μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την ορχήστρα: 

Πρόγραμμα:

Γιόχαν Στράους ο 2ος (1825-1899): Εισαγωγή από την οπερέτα ''Η Νυχτερίδα''

Καμίλ Σαιν-Σανς (1835-1921): ''Ελέφαντας'' από ''Το καρναβάλι των ζώων''

Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκυ (1840-1893): ''Ο Χορός των Μικρών Κύκνων'' από το μπαλέτο ΄΄Η Λίμνη των Κύκνων''

Καμίλ Σαιν-Σανς (1835-1921): ''Κύκνος''  από ''Το καρναβάλι των ζώων''

Νικολάι Ρίμσκυ-Κόρσακωφ (1844-1908): Ιντερλούδιο ''Το Πέταγμα της Μέλισσας'' από την όπερα ''Το παραμύθι του τσάρου Σαλτάν''

Άρι Πούλικεν (1982- ): Εμβατήριο των Angry Birds

Ζωρζ Μπιζέ (1838-1875): ''Ο Ταυρομάχος'' από την όπερα ''Κάρμεν''

Τζοακκίνο Ροσίνι (1792-1868): ''Φινάλε, Το Εμβατήριο των Ελβετών Στρατιωτών'' από την Ουβερτούρα ''Γουλιέλμος Τέλλος''



Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 και θα συμμετέχουν οι Δ', Ε΄ και ΣΤ' τάξεις του σχολείου μας. Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών/τριών μας για τη γνωριμία με την ορχήστρα, θα προηγηθεί ένα ειδικό προπαρασκευαστικό μάθημα στο οποίο τα παιδιά θα γνωρίσουν έννοιες σχετικές με την ορχήστρα και τις οικογένειες των μουσικών οργάνων, και θα ακούσουν σχετικό ρεπερτόριο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Στράτο Μαυρίδη και τον Υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Πασχάλη Τράκα για την έγκαιρη επικοινωνία τους με τους υπεύθυνους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και την διασφάλιση της δυνατότητας παρακολούθησης της εκπαιδευτικής συναυλίας από τους μαθητές του σχολείου μας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και για το πρόγραμμα συναυλιών της πατώντας εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.