Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ



Αγαπητοί γονείς,

Καλή σχολική χρονιά , δημιουργική, με υγεία και δύναμη.


Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

1.     Σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας του δημοτικού σχολείου, η λήξη των μαθημάτων πραγματοποιείται, καθημερινά,  στις 13:15. Η πρωινή προσέλευση πραγματοποιείται για το σύνολο των μαθητών/τριών αποκλειστικά από την είσοδο της οδού Ναυαρίνου. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή συνωστισμού κατά την έξοδο η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα γίνεται ως εξής: Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη από την έξοδο της οδού  Ναυαρίνου και Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξη από την έξοδο της οδού Εδέσσης.
 Το Ολοήμερο Τμήμα έχει δύο ώρες αποχώρησης, στις 15:00 η πρώτη και στις 16:00 η δεύτερη. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα αποχωρούν μόνο την ώρα που έχει δηλωθεί στην αίτηση εγγραφής.

2.     Η πρωινή προσέλευση ολοκληρώνεται από τις 08:00 έως τις 08:15, οπότε χτυπάει το κουδούνι και γίνεται η προσευχή. Οι μαθητές/τριες παραδίδονται στους/τις εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια οι γονείς αποχωρούν. Δεν επιτρέπεται, χωρίς άδεια,  η είσοδος στους χώρους του σχολείου, εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένη εργασία στο κυλικείο του σχολείου, όπως παραγγελίες, πληρωμές κ.α. και μόνο έως τις 08:15. Την ώρα αυτή θα κλείνουν οι πόρτες του σχολείου. Η χωρίς λόγο παρουσία γονέων και τρίτων στους χώρους του σχολείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του απαγορεύεται.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών/τριών, για να μην παρακωλύεται η μαθησιακή διαδικασία και γενικότερα η λειτουργία του σχολείου. Καθυστερημένη προσέλευση δικαιολογείται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, για τις οποίες θα ενημερώνεται η διεύθυνση του σχολείου.
Σε περίπτωση απουσίας παιδιού, π.χ ασθένεια, θα πρέπει να γίνεται άμεση ενημέρωση του σχολείου.
Αποχώρηση μαθητή/τριας, πριν τη λήξη των μαθημάτων,  επιτρέπεται μόνο κατόπιν έγκρισης των γονέων και αφού έχει εξασφαλιστεί η συνοδεία του/της με ευθύνη των γονέων.
Σε περίπτωση που το παιδί σας αποχωρεί μόνο του από το σχολείο, ανεξάρτητα τάξης, θα πρέπει να προσκομίσετε, εντός των προσεχών ημερών σχετική υπεύθυνη δήλωση. Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω.
  
3.     Σύντομα θα λάβετε το οριστικό ωρολόγιο πρόγραμμα, γιατί το σχολείο έχει στελεχωθεί πλήρως. Οι εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι/ες των τάξεων θα σας ενημερώσουν για τις ημέρες και ώρες επικοινωνίας μαζί τους. Επισημαίνουμε ότι, η επικοινωνία με τους/τις εκπαιδευτικούς θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Αν προκύψει κάτι έκτακτο, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το διευθυντή για να προγραμματιστεί η επικοινωνία με τον/την εκπαιδευτικό.

4.     Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.
Επισημαίνουμε ότι, απαγορεύεται η δημοσίευση φωτογραφιών (internet, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά) μαθητών/τριών, ληφθέντων σε εκδηλώσεις του σχολείου, χωρίς τη ρητή έγκριση των γονέων τους.

5.     Τις ημέρες που υπάρχει Γυμναστική στο ωρολόγιο πρόγραμμα, παρακαλούμε, οι μαθητές/τριες να φορούν τα ρούχα που έχουν υποδείξει οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής. Υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των μαθητών/τριών της Α΄ και Δ΄ τάξης, να προσκομίσουν, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, το Α.Δ.Υ.Μ  (Ατομικό δελτίο Υγείας Μαθητή). Όσοι/ες δεν το προσκομίσουν έγκαιρα,  από την 1 Οκτωβρίου,  απλώς θα παρίστανται στο μάθημα χωρίς να  συμμετέχουν.

6.     Συνιστάται να γίνεται, περιοδικά, έλεγχος στα μαλλιά για ψείρες και βέβαια, προληπτικά, λούσιμο με αντιφθειρικό ειδικό σαμπουάν, για την αποφυγή δημιουργίας έντονου προβλήματος, κυρίως στα κορίτσια.

7.     Χορήγηση φαρμάκων στους/τις μαθητές/τριες από τους/τις εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής, απαγορεύεται.

8.     Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει επιδείξετε στην τσάντα του παιδιού σε σχέση με το βάρος της. Είναι σωστό να μεταφέρονται μόνο τα απαραίτητα βιβλία, τετράδια και υλικά, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Το υπερβολικό βάρος της τσάντας επηρεάζει αρνητικά τη μυοσκελετική ανάπτυξη του μαθητή/τριας.   

9.     Η ετήσια εισοδηματική ενίσχυση οικονομικά απόρων  οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δεν υφίσταται πλέον και γι΄ αυτό σας παρακαλούμε να μην προσκομίζετε αιτήσεις.

10.                         Οι εορταστικές εκδηλώσεις, π.χ στις εθνικές επετείους, είναι μέρος της σχολικής ζωής και ως εκ τούτου είναι υποχρεωτική η παρουσία τους σ΄ αυτές, εκτός εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι απουσίας.

11.                         Σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας, άμεσα θα πρέπει να μας τα γνωστοποιήσετε, για να επικαιροποιήσουμε τη βάση δεδομένων μας.

12.                         Σε σχέση με τη φοίτηση στο Ολοήμερο πρόγραμμα, έχουν υπάρξει νέες νομοθετικές  αλλαγές για τις οποίες θα ενημερωθείτε σε συνάντηση με τον εκπαιδευτικό, που έχει οριστεί καθημερινά υπεύθυνος λειτουργίας του.

Σύντομα, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων θα διοργανώσουμε ενημερωτική συνάντηση όλων των γονέων σε απογευματινή ώρα, για περαιτέρω διευκρινήσεις και ενημέρωσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.