Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

"ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ" ΑΠΟ ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε

Την εξαιρετική παράσταση "Οικογένεια Νώε" της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου από την παιδική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, την Παρασκευή, 27-01-2017.

Ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση.
Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.

Μετά το τέλος της παράστασης, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Θεατρικής αγωγής Χατζηβασιλείου Χριστίνας, οι πρωταγωνιστές συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τα παιδιά, απάντησαν σε ερωτήσεις τους και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση πατώντας εδώ.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου