Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ
Αγαπητοί Γονείς 

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, μεριμνώντας σχετικά με το ζήτημα του υπερβολικού βάρους της σχολικής τσάντας, που είναι αναγκασμένοι/ες να μεταφέρουν καθημερινά οι μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων, υιοθετεί σειρά μέτρων, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η μεταφορά από και προς το Σχολείο περιττού βάρους από αυτούς. Συγκεκριμένα :

α) οι εκπαιδευτικοί εφοδιάζουν τους μαθητές με τη φωτοτυπία του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος, το οποίο ο γονέας θα μπορεί να συμβουλεύεται καθημερινά.

β) με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές/τριες, σε καθημερινή βάση, θα μεταφέρουν στο σπίτι μόνο τα απαραίτητα βιβλία, τετράδια κλπ. Τα υπόλοιπα θα παραμένουν στην τάξη, σε χώρο που θα καθορίσουν οι εκπαιδευτικοί.

γ) στην αρχή της σχολικής χρονιάς, σε όλα τα αντικείμενα του/της μαθητή/τριας (βιβλία, τετράδια, κασετίνες κ.ά.) αναγράφονται, ευκρινώς, σε ετικέτες το ονοματεπώνυμο και η τάξη του.

δ) μετά το τέλος των κατ' οίκον εργασιών, συνιστάται ο έλεγχος του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος, ώστε να αποφεύγεται από μέρους των μαθητών/τριών η άσκοπη μεταφορά βιβλίων και τετραδίων προς το σχολείο.

ε) γενικά, η τοποθέτηση των βιβλίων μέσα στην τσάντα θα πρέπει να γίνεται ώστε το κέντρο βάρους της να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μέση. Επίσης, η κατανομή του βάρους θα πρέπει να είναι ομοιόμορφη, με την τοποθέτηση των πιο βαριών βιβλίων στο πίσω μέρος της τσάντας.

Με τον τρόπο αυτό και τη συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας, θα επιτευχθεί ο στόχος της ελαχιστοποίησης του βάρους της σχολικής τσάντας, με σκοπό την προστασία της σωματικής υγείας των μαθητών/τριών.
                                                                                      Ο Διευθυντής του Σχολείου
                                                                                             Μαυρίδης Στράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου