Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ HIPPO - ΦΟΥΤΟΥΡΙΑ



Φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας τη θεατρική ομάδα Hippo Theater Group, μία ομάδα νέων παιδιών με το καινούριο έργο τους "Φουτουρία".

Λίγα λόγια για την ομάδα και το έργο:

Η διεθνής ομάδα Ηippo μετά από περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. παρουσιάζει το καινούριο της έργο, Φουτουρία, ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο στην νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου "Μια Φορά και Μετά έναν Καιρό".

Η ομάδα Hippo χρησιμοποιώντας στοιχεία σωματικού θεάτρου, μουσική και ελάχιστη σκηνογραφία δημιουργεί μια φαντασμαγορική πόλη του μέλλοντος, γεμάτη ιπτάμενα αυτοκίνητα, αστεία ρομπότ και τρελές εφευρέσεις. Μια ξέφρενη κωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών! Θέμα της παράστασης είναι η ελευθερία.

Την παράσταση ακολουθούν δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, που εισάγουν τα παιδιά σ’ ένα φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Τα παιδιά μέσα από αυτοσχεδιασμούς και κινητικά παιχνίδια οδηγούνται σ’ ένα ευφάνταστο σύμπαν συναισθηματικής πληρότητας και επικοινωνούν με έννοιες όπως συλλογικότητα, αλληλεγγύη, δημιουργικότητα, αυτοπραγμάτωση.

Συντελεστές:

Η ομάδα HIPPO αποτελείται από τους:
Φώτη Δούσο- Μουσικό, Θεατροπαιδαγωγό και
Αλέξανδρο Ράπτη- Μουσικό, Σκηνοθέτη
Παίζουν: Χριστιάννα Κανδυλιώτη, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος
Κείμενο: Νίκος Τσιώτσος, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας, Hippo
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων Εκπαιδευτικού Θεάτρου:
ΗIPPO, Αλίκη Πατσού, Καλλιόπη Φύκαρη, κάτοχοι ΜΑ στο Drama in Education, Trinity College, Dublin
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου - Σκηνογράφος, Στυλίστρια.
Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης, Ηθοποιός, Χορογράφος,
Μουσική: Πάρης Φράγκος, Hippo

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
“Φουτουρία. Έτος 2999. Τίποτα το περίεργο σήμερα. Κυκλοφορία ιπτάμενων οχημάτων ομαλή. Ύπερνετ ικανοποιητική ταχύτητα. Η ροή της βροχής ελεγχόμενη. Ξαφνικά συναγερμός!!!”
Η Αυριάνα 245 minus αποφασιζει ξαφνικά να σταματήσει τη δουλειά της και να βγεί έξω στη βροχή. Αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο. Από κει και έπειτα η ηρωίδα μας μπαίνει σε αναπάντεχες περιπέτειες, καταδιώκεται από τις αρχές σε ένα μεγάλο κυνηγητό που κορυφώνεται όταν συναντήσει τον Ροβέρτο, τον δημιουργό μιας μηχανής που ταξιδεύει στο χρόνο...
Η Αυριάνα ζώντας σε ένα ουτοπικό μέλλον, όπου όμως η έννοια της ελευθερίας είναι αμφισβητίσιμη και όλα φαίνονται κανονισμένα και φυσιολογικά, τυχαία ανακαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα και ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο...



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO



Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του εκπαιδευτικού δράματος (Drama in Education) και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης.

Έχει ήδη τέσσερις παιδικές παραστάσεις στο ενεργητικό της (Η Νάντια και το μαγικό Ραβδί, Αθήνα, 2010 – Καρμάντηλος, Θεσσαλονίκη, 2011 - The Alter Zoo, Λονδίνο, 2012 – Νιάρα, Αθήνα, 2012) και δύο θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια (Drama workshops) για παιδιά και νέους. (Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία, 2011 - Συναισθήματα, 2012).

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.