Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Την Τρίτη 26 Μαρτίου οι μαθητές/τριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μυθιστόρημα "ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" του Έκτορα Μαλό σε θεατρική διασκευή. Η θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε με πρωτότυπο τρόπο μέσα στις αίθουσες, δίχως οικονομική επιβάρυνση, από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η θεατρική παράσταση ήταν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ ενταγμένο στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Διεθνούς Ημέρας Αφιερωμένης στην Οικογένεια, το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο μικρός Ρεμί, ορφανός από μητέρα και πατέρα, γνωρίζει από μωρό ακόμη την υιοθεσία. Σε όλη τη διάρκεια του έργου, ο Ρεμί συναντά πολλούς ανθρώπους μέχρι να φτάσει στην εφηβεία, που ο καθένας με το δικό του τρόπο θα παίξει το ρόλο των γονιών του. Όμως οι πραγματικοί του γονείς υπάρχουν; Θα τους συναντήσει ποτέ; Και όταν αυτό συμβεί κάποια στιγμή, θα τον αναγνωρίσουν ως παιδί τους;

Συντελεστές:
Διασκευή-σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης,  Βοηθός σκηνοθέτη: Νάντια Δαλκυριάδου, Οργάνωση παραγωγής: Κωνσταντίνα Ματζίρη
Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Παντελής Καλπάκογλου, Ήριννα Κεραμίδα, Κατερίνα Λύκου, Δέσποινα Σαρόγλου.

Ευχαριστούμε το ΚΘΒΕ για την παρέμβασή του στο σχολείο μας. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι εντυπώσεις των μικρών θεατών μας ήταν θαυμάσιες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.