Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ














 " Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά. Το διάβασμα είναι ελευθερία. Το διάβασμα είναι ανάσα. Το διάβασμα επιτρέπει στο πνεύμα να ονειρεύεται. Τα βιβλία είναι γιατρικά. Θεραπεύουν. Καθησυχάζουν. Εμπνέουν. Διδάσκουν. "

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός Παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Στα πλαίσια των φετινών εορτασμών οι " μικροί αναγνώστες" του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον φανταστικό κόσμο του βιβλίου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ΄ 2 τμήματος ήταν αυτοί/ες που έστησαν,  με χαρά και προθυμία, μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη στην είσοδο του σχολείου μας. Πολύτιμη και η συνεισφορά της δασκάλας της Β΄1 τάξης, που επιμελήθηκε του στησίματος των σταντ.
Έτσι είχαν την ευκαιρία όλοι οι μαθητές μας να πάρουν μέρος σ' αυτήν τη μικρή γιορτή που στήθηκε  με χαρά. Δόθηκε οι ευκαιρία στους μαθητές μας να δουν και να περιεργαστούν πληθώρα βιβλίων και φυσικά πάρα πολλά παιδιά να δανειστούν κάποια απ' αυτά.

Ευχόμαστε του χρόνου χωρίς προληπτικούς περιορισμούς, λόγω COVID 19, να εμπλουτίσουμε τις εκδηλώσεις μας, με παρουσιάσεις βιβλίων και φιλοξενία συγγραφέων - παραμυθάδων ώστε να γνωρίσουν οι μελλοντικοί αναγνώστες από κοντά τους δημιουργούς και τους συντελεστές της γραφής ενός βιβλίου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, θερμά, τις εκδόσεις Πατάκη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημά μας και μας απέστειλαν πληροφοριακό υλικό.
 
Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.
 
Μπέκας Απόστολος, δάσκαλος της ΣΤ΄ 2  τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.