Αγγλικά

Once upon a time there were some poets

Με την ποίηση και τα είδη ποιημάτων ασχοληθήκαμε με το δεύτερο τμήμα της Ε΄ τάξης. Γράψαμε μερικά απλά ποιηματάκια κάποια από τα οποία συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε. Σαν μικροί και αρχάριοι ποιητές ζητάμε συγγνώμη για κάποια λαθάκια που ίσως εντοπίσετε. Αν θέλετε να τα διαβάσετε πατήστε εδώ

 

  Scorpions - Wind of change


 Ένα κλασικό ροκ κομμάτι που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συνέδεσε το όνομά του με την πτώση του τείχους του Βερολίνου ακούσαμε και τραγουδήσαμε με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα.


 

 

Simple Past in a song

 

Τον αόριστο και τη χρήση του μέσα από ένα ακόμα τραγούδι γνώρισαν τα παιδιά της Ε΄ τάξης. Για να το ακούσετε πατήστε εδώ

 

  Adjectives in English

 

Τα επίθετα και τη χρήση τους, όπως επίσης και τη σύγκριση των επιθέτων, είδαμε μέσα από δύο ευχάριστα τραγούδια. Για να τα ακούσετε πατήστε εδώ και εδώ

 Ten little fingers  

 

  Ένα τραγούδι για τα παιδιά της Α΄ δημοτικού για να θυμηθούν και να επαναλάβουν τους αριθμούς.

 

 

 

  I'm a big big girl

 Ένα τραγούδι με επαναλήψεις, παρομοιώσεις και ομοιοκαταληξία ακούσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης ως εισαγωγή στην ποίηση με την οποία θα ασχοληθούμε στη συνέχεια της σχολικής χρονιάς.

 


 

 

Yummy Food

 

 Ένα ευχάριστο video  για τα παιδιά της πρώτης δημοτικού σχετικό με το θέμα που ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα.

 

 

Lemon Tree (Fool's Garden song- 1995)

Ένα παλιό αλλά ευχάριστο τραγούδι για τα παιδιά, το οποίο ακούσαμε, τραγουδήσαμε και θυμηθήκαμε τη μορφή και τη χρήση του Present Continuous. 

 


 

 

 Λεξιλόγιο και τραγούδια για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν. 


Για το λεξιλόγιο πατήστε εδώ
Για τα τραγούδια πατήστε εδώ  και  εδώ 

 

 Τραγούδια για την Α΄ τάξη

Με τα παιδιά της πρώτης τάξης μάθαμε και  ζωγραφίσαμε   τα ζώα και τα χρώματα. Ακολουθούν δύο video που μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά για να επαναλάβουν και να εμπεδώσουν το λεξιλόγιο που διδάχθηκαν.

 

 

 

 Μαθαίνουμε Αγγλικά τραγουδώντας


Ένα τραγούδι μπορεί να ευασθητοποιήσει τα μικρά παιδιά, τα οποία έχουν την τάση να  τα αναπαράγουν ασυνείδητα. Τα τραγούδια αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού γιατί:
  • ασκούν τη μνήμη επειδή έχουν πολλές επαναλήψεις λέξεων και φράσεων.
  • ασκούν την προφορά και τον τονισμό.
  • δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής ακόμα και στα συνεσταλμένα παιδιά.
  • κάνουν τη μάθηση της ξένης γλώσσας ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.
Ας ακούσουμε λοιπόν ένα από τα τραγούδια που διδάχτηκαν τα παιδιά στα πλαίσια της διδασκαλίας του Simple Present και των επιρρημάτων συχνότητας (adverbs of frequency). 
Δεν υπάρχουν σχόλια: